Categories
dogodki novice

Načrtovanje kvalitativne raziskave

Četrto srečanje smo namenili pripravi raziskovalnega načrta in premisleku o prilagoditvah zaradi epidemičnih razmer.

Projektno delo se že usmerja v pripravo raziskovalnega načrta za kvalitativni del raziskave, kjer nameravamo zajeti učence tretje triade v osnovnih šolah in dijake srednjih poklicnih šol ter gimnazij. V ta namen smo prediskutirali konceptualna izhodišča za pripravo posameznih sklopov vprašanj za izvedbo skupinskih intervjujev z mladostniki.

Tudi tokrat smo se srečali prek spleta.

Zaradi epidemičnih razmer bomo terensko delo v tej fazi omejili na osrednjeslovensko regijo. Prav tako bomo nekatere projektne vsebine in aktivnosti prilagodili trenutnim okoliščinam, kot jih določajo ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije. Šole so namreč že od oktobra zaprte, druženja so omejena na ožje družinske člane oz. gospodinjstva, prehajanje meja med regijami je razen ob določenih izjemah prepovedano, šolanje na vseh ravneh pa še vedno poteka izključno na daljavo.

Življenje več tisoč mladostnikov je že od jeseni v marsičem predrugačeno in povsem odvisno od premičnih in tudi manj premičnih medijskih zaslonov. Le kaj nam bodo zaupali v intervjujih?