Categories
dogodki

Pregled sekundarnih študij

Raziskovalke so predstavile rezultate pregleda sekundarnih študij na temo medijskih repertoarjev in vrstniških ter edukacijskih okolij mladih. Poleg tega smo predstavili grafično podobo projekta in projektno spletno mesto.

Tretje srečanje raziskovalne skupine smo izvedli na daljavo. Raziskovalke smo predstavile rezultate pregleda sekundarnih študij na temo medijskih repertoarjev in vrstniških ter edukacijskih okolij mladih.

Predstavili smo tudi celostno grafično podobo projekta, ki jo je ustvaril Rok Mar, in podobo projektnega spletnega mesta medijimladih.si.

Posnetek zaslona spletnega sestanka
Zoom, zoom …

Pregled sekundarnih kvalitativnih študij na temo medijskih repertoarjev

Pregled 18 kvalitativnih študij, ki proučujejo medijske repertoarje, je namenjen delno konceptualni, predvsem pa metodološki orientaciji raziskovalne skupine. Dokument nam bo služil kot izhodišče pri oblikovanju raziskovalnega načrta za kvalitativno fazo raziskave, ki jo bomo izvedli v letu 2021. Hkrati pa omogoča tudi seznanjenost s posameznimi vsebinskimi vprašanji in pripadajočimi konceptualnim izhodišči, ki so del projektnega načrta.

Selekcija in pregled študij kažeta, da je fenomen medijskih repertoarjev pogosta tema znotraj evropskega prostora, redkeje je tematiziran v ameriškem kontekstu, prisoten pa je tudi drugje (npr. v Argentini), medtem ko kvalitativno izvedene raziskave medijskih repertoarjev v slovenskem prostoru še nimamo.