Politika zasebnosti

Spletno mesto medijimladih.si je namenjeno predstaviti raziskovalnega projekta Medijski repertoarji mladih, ključnih mejnikov raziskave in rezultatov, ki jih bodo nastajali v okviru tega projekta.

Katere osebne podatke zbiramo

Ob obisku spletnega mesta prejmemo informacijo o vašem IP-naslovu in brskalniku, s katerega dostopate do spletnega mesta medijimladih.si. 

Piškotki

Ko boste obiskali našo prijavno stran (wp-admin), bo spletno mesto namestilo zašasni piškotek, s katerim želimo ugotoviti, ali vaš brskalnik dovoljuje nameščanje piškotkov. Ta začasni piškotek ne vsebuje nobenih osebnih podatkov in se pobriše, ko zaprete brskalnik.

Ko se boste prijavili, vam bo wordpress namestil nekaj piškotkov, v katerih se shranjujejo vaši prijavni podatki in informacije o uporabnikovem zaslonu. Prijavni piškotki se v vašem brskalniku ohranijo dva dni, medtem ko piškotki z informacijami o uporabnikovem zaslonu zapadejo po enem letu. Če boste pri prijavi izbrali opcijo “Zapomni si me”, bo ta veljavna štirinajst dni oziroma dokler se ne odjavite ali iz brskalnika ročno odstranite piškotka s prijavnimi podatki.

Če boste urejali oziroma objavljali vsebine spletnega mesta, bo WordPress v vaš brskalnik namestil še en piškotek, ki pa ne vsebuje osebnih podatkov, ampak zgolj oznako zapisa oziroma vsebine, ki jo urejate. Ta piškotek se pobriše po enem dnevu.

Vsebine drugih spletnih mest

Na spletnem mestu medijimladih.si občasno umeščamo tudi vsebine z drugih spletnih mest, ko so npr. videi. Ta spletna mesta lahko zbirajo osebne podatke, uporabljajo piškotke in druge rešitve za sledenje spletnim uporabnikom. Tako spletno mesto lahko sledi tudi vašemu vedenju, kadar do njihovih vsebin dostopate prek spletnega mesta medijimladih.si in ste hkrati prijavljeni v uporabniški račun spletišča, ki gostuje umeščeno vsebino (npr. YouTube).

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Hranimo samo podatke uporabnikov, ki so registrirani za urejanje spletnega meste medijimladih.si, in sicer vse podatke, ki jih navedejo v svojem uporabniškem profilu. Vse osebne podatke lahko vedno pregledate, jih urejate ali izbrišete. Izjema je le vaše izbrano uporabniško ime, ki ga lahko na vašo zahtevo izbriše administrator spletnega mesta. Administratorji spletnega mesta imajo torej dostop do vaših podatkov, jih lahko vidijo in urejajo oziroma izbrišejo.

Vaše pravice pri upravljanju osebnih podatkov

Če imate uporabniški račun za urejanje spletnega mesta medijimladih.si, lahko do njih dostopate in jih urejate, tako da se prijavite s svojimi uporabniškimi podatki. Na vašo zahtevo vam lahko podatke tudi izvozimo in pošljemo. Prav tako bomo na vašo zahtevo vaše podatke izbrisali, razen v primerih, ko bi jih bili dolžni hraniti zaradi administrativnih, pravnih oziroma varnostnih zahtev.

Vaših podatkov upravljalci spletnega mesta ne bomo delili s tretjimi osebami.

Dodatne informacije

Za spletno mesto medijimladih.si smo odgovorni sodelavci Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani, v okviru katere teče raziskovalni projekt Medijski repertoarji mladih. Kot sodelavci Univerze in Fakultete smo zavezani strogim standardom odgovornega ravnanja z osebnimi podatki in varovanja zasebnosti.

V primeru, da bi prišlo do zlorabe oziroma kraje osebnih podatkov, bomo v zakonsko opredeljenem roku o incidentu obvestili pristojne službe (Informacijski pooblaščenec, SI-CERT) in oškodovane uporabnike.