Categories
dogodki rezultati

Predstavitev rezultatov strokovnjakom in strokovnjakinjam, zbranim na Primorskem

Oktobra je ekipa MRM dvakrat gostovala v Kopru, in sicer na mednarodnem strokovnem posvetu Infoverzum in letni konferenci Slovenskega sociološkega društva.

Mednarodni strokovni posvet Infoverzum: informacijska pismenost in umetna inteligenca

18. oktobra je v organizaciji Osrednje knjižnice Koper v koprski Pretorski palači potekalo mednarodno strokovno posvetovanje o informacijski pismenosti in umetni inteligenci Infoverzum, na katerem smo predstaili prispevek o Medijski kulturi mladih v času družbenih platform. Prispevek je nastal v soavtorstvu Tanje Oblak Črnič, Katje K. Ošljak in Dejana Jontesa, v njem pa smo izpostavili nekatere rezultate projekta MRM, ki nakazujejo, da ob stalnem afektivnem angažmaju mladih na digitalnih platformah prihaja do radikalne transformacije njihovega vsakdana ter njihovih medijskih in drugih kulturnih praks, kot sta denimo branje in informiranje. Poleg tega smo pokazali na trende formiranja medijske pismenosti v kontekstu doma oziroma družine ter šole in vrstnikov.

Katja K. Ošljak in Tanja Oblak Črnič.
Foto: Ksenija Zečević.

Slovensko sociološko srečanje 2023

21. oktobra smo sodelovali na okrogli mizi v okviru Slovenskega sociološkega srečanja 2023, ki ga organizira Slovensko sociološko društvo. Okroglo mizo z naslovom Generacijsko raznolike rabe sodobnih medijev in tehnologij ter edukacija je moderirala Veronika Tašner, s katero so Nika Šušterič, Dejan Jontes in Katja K. Ošljak razpravljali o prisotnosti digitalnih medijev v vsakdanjem življenju mladih ter generacijsko specifičnih medijskih praksah v družinah in šolah na ozadju rezultatov nacionalne raziskave Medijski repertoarji mladih.

Dejan Jontes in Veronika Tašner.
Foto: Matej Zupanc in Maja Zadel, ZRS Koper
Nika Šušterič, Katja K. Ošljak in Dejan Jontes.
Foto: Matej Zupanc in Maja Zadel, ZRS Koper