Categories
Digitalna zrelost

Terensko raziskovalno delo na Univerzi Sapienza

V sklopu raziskovanja dobrih praks digitalne medijske edukacije na univerzitetni ravni sta članici projekta Digitalna zrelost mladih obiskali Oddelek za komunikologijo rimske Univerze Sapienza.

Tanja Oblak Črnič in Katja Koren Ošljak sta obiskali Univerzo Sapienza v Rimu z namenom mapiranja načinov digitalne medijske edukacije v Italiji na univerzitetni ravni. V sklopu obiska sta izvedli ekspertna intervjuja s profesorico in predavateljico digitalnih medijskih študij Francesco Comunello in z doktorskim študentom komunikologije Paolom Brescio.

Obisk z nameno pregleda dobrih praks pri projektu DZM

V okviru raziskovalnega projekta CRP Digitalna zrelost mladih smo septembra namreč pričeli z delom na delovnem paketu Pregled dobrih praks za krepitev digitalnih kompetenc v mednarodnem prostoru. Ta vključuje dva koraka, in sicer 1) identifikacijo dobrih praks in pa 2) pregled dobrih praks z udeleženci in izvajalci t. i. digitalnih izobraževanj v mednarodnem okolju.

V okviru raziskovalne skupine smo doslej identificirali izbrane primere dobrih praks in ena od teh vključuje Italijo, kjer imajo močno tradicijo raziskovanja in tudi prakticiranja digitalne medijske edukacije.

Plakat na Oddelku za komunikologijo, ki študente_ke vabi na pogovor o novinarstvu, umetni inteligenci in novih poslovnih modelih medijev.