Categories
Digitalna zrelost dogodki Medijski repertoarji

2. konferenca o mladih in novicah je potekala v Ljubljani

23. septembra je v okviru spremljevalnega programa konference ECREA potekala 2. edicija komunikološkega znanstvenega srečanja z naslovom Young People and News – Breaking boundaries across Europe.

Pred uradno otvoritvijo letošnje konference ECREA je v Ljubljani potekala predkonferenca z naslovom Young people and news: Breaking boundaries across Europe, ki se je je udeležilo okrog 45 razpravljalcev_k v treh vzporednih sekcijah.

Konferenca je med drugim naslovila vprašanja umetne inteligence, dezinformacij, političnega komuniciranja in spremenjenih novičarskih praks med mladimi kot tudi metodološke inovacije za raziskovanje sodobnih načinov pridobivanja in generiranja novic.

V sodelovanju z mednarodno ekipo iz treh drugih univerz: Stine Bengtsson in Sofie Johansson iz Univerze Södertörn v Stockholmu, Lynn Clark iz Univerze v Denverju, Marie J. Brites in Terese Castro iz Univerze Lusófona v Portu ter ob pomoči študentke in študenta MKŠ – Nuše Detiček in Anžeta Behina – je dogodek soorganizirala članica katedre MKŠ Tanja Oblak Črnič.

V treh vzporednih sekcijah je v razpravah sodelovalo 45 raziskovalcev_k.