Kaj o medijih, tehnologijah in mladih pravijo v medijih

Spremljamo prispevke večjih slovenskih medijskih hiš, v katerih upovedujejo različne poglede na tehnologije, medije in mlade, kar je še posebej aktualno med izvajanjem pouka na daljavo.

“Dijaki so bili v lanskem šolskem letu na zadnjem mestu”, intervju z Ajdo Erjavec

“Dvomim, da je ministrstvo za izobraževanje res ozavestilo škodo, ki je nastala v preteklem šolskem letu, in potencialno škodo, ki bo nastala, če se šole spet zaprejo,” opozarja Ajda Erjavec, predsednica društva šolskih svetovalnih delavcev.
MMC RTV SLO, 31. avgust 2021

Dijakinja: “Nimamo več motivacije za šolo, vzgojili smo se v nezaupljive robote”

Ne pomanjkanje znanja, ne previsoka telesna teža, ne odvisnost od digitalnih zaslonov, “zdi se mi, da smo se vzgojili v robote, ki bodo težko zaupali drugim,” kot najvidnejšo posledico ukrepov epidemije na šolarje opiše dijakinja Maja Kalin.
MMC RTV SLO, 14. maj 2021

Filmska vzgoja na srednjih šolah: pri projektu zavoda Vizo sodeluje tudi TV Slovenija

Zavod Vizo je s tem šolskim letom zagnal pionirski projekt na področju filmske vzgoje, poimenovan Poučevanje s filmom v srednjh šolah, pri katerem sodeluje tudi TV Slovenija, vanj pa je vključenih pet srednjih šol, 15 profesorjev in več kot 410 dijakov.
MMC RTV SLO, 15. marec 2021

V mali sem sobi ujet, sem znucal že ves parket

Šolarji, dijaki in učitelji snemajo, ustvarjajo in opozarjajo na težave pri izobraževanju od doma.
Delo, 16. februar 2021

V rdečih regijah testi učiteljev, v črnih starši pred šole v znak protesta odlagajo šolske torbe: Po testiranju učiteljev se večina učencev prve triade v rdečih regijah vrača v razrede

V večini osnovnih šol v rdečih regijah se nadaljuje pouk za učence prve triade. Tam, kjer niso uspeli zagotoviti jutranjega testiranja, pa pouk poteka na daljavo. Ponekod se ob tem nadaljujejo protesti.
MMC RTV SLO, 1. februar 2021

“Umetnost gre skozi srce, ne skozi ekran”: Sprejemni izpiti že februarja

Več kot 500 dijakov petih umetniških gimnazij ministrico za izobraževanje Simono Kustec z videom poziva k odprtju šol oziroma k individualnim uram.
MMC RTV SLO, Televizija Slovenija, 25. januar 2021

Iniciativa Zahtevamo šolo ministrici: Naša izobrazba in razvoj stagnirata

Slovenski šolarji in dijaki, združeni v iniciativo Zahtevamo šolo, so na ministrico za izobraževanje, znanost in šport Simono Kustec naslovili odprto pismo, v katerem opozarjajo, da učenje na daljavo ni primerna rešitev za trenutne razmere.
24ur.com, Kanal A, 22. januar 2021

Mladi napovedujejo stavko, če jih ministrica ne bo uslišala

Otroci in mladostniki v gibanju Zahtevamo šolo so ministrici Simoni Kustec poslali odprto pismo, zahteve ji želijo predstaviti v prihodnjem tednu.
Delo, 22. januar 2021

RADIO Z, spletni kanal vsebin za otroke in mladostnike

RTV slovenija in Pediatrična klinika v Ljubljani sta zasnovala spletni radijski kanal, ki s svojimi vsebinami sledi potrebam otrok v bolnišnicah, vrtcih in šolah.
Radio Slovenija, od junija 2020
Več v sporočilu Službe za komuniciranje RTV Slovenija z 18. junija 2020.